VouwCard Web-to-Print Applicaties opgeleverd

Heerhugowaard, 1 oktober 2009 - VouwCard.nl®: je lievelingsfoto’s altijd bij de hand.

Het Heerhugowaardse MediaPoint is marktleider in o.a. ledenpassen. Enkele maanden geleden bedachten zij twee nieuwe web-to-print concepten voor de consumentenmarkt: VouwCard & RouwCard.

vouwcard web applicatieEen VouwCard bestaat uit twee plastic pasjes (covers) op creditcardformaat met daartussen een zigzag gevouwen papieren insert bestaande uit zes panelen, welke in te vullen zijn met foto’s en tekst.

Een VouwCard is voor vele toepassingen geschikt. Zo is bijvoorbeeld de TrouwCard te gebruiken als uitnodiging voor of bedankje na de bruiloft, de BabyCard als geboortekaartje, de VerhuisCard om een verhuizing aan te kondigen of de VakantieCard om de leukste foto’s van je vakantie altijd bij je te hebben. Nog meer toepassingen zijn te zien op www.vouwcard.nl.

Een RouwCard is een plastic pasje op creditcardformaat en kan bijvoorbeeld gebruikt worden als dankbetuiging na een uitvaart of crematie.

Kenmerkend voor beide web-to-print concepten is dat de gebruiker zelf plaatsneemt op de stoel van de ontwerper. De gebruiker doorloopt de ontwerpmodule en vult de verschillende panelen stap-voor-stap met foto's, achtergrond en/of tekst. De ontwerpmodule biedt variaties in lettertype, lettergroottes, achtergrondkleuren, letterkleuren, schuiven en inzoomen.

Door het compacte format – ter grootte van een creditcard – past een VouwCard of RouwCard gemakkelijk in de portemonnee. Dit zorgt ervoor dat men deze altijd bij zich kan dragen.

Omega Webdesign ontwierp de logo's en bouwde de websites, de ontwerpmodules, het betaalproces met iDeaL integratie en het uitgebreide beheersysteem.

Elga Zonneveld van VouwCard.nl schrijft:

“De samenwerking met Omega Webdesign hebben wij als erg prettig ervaren. Omega Webdesign is altijd snel beschikbaar en goed bereikbaar en gaat zijn verantwoordelijkheden niet uit de weg. We kregen veelal snelle terugkoppeling op onze vragen en verzoeken welke betrekking hadden op de diverse vlakken van het ICT-gebied.”