PC & Netwerk Diensten

Wie zijn wij?

Omega Web & ICT houdt zich bezig met het adviseren van kleine kantoren en bedrijven. Omega Web & ICT, gevestigd in Heerhugowaard, is gespecialiseerd in netwerken en levert hardware, software, internet- en e-mailservices. Tevens kunnen wij uw pc of het gehele netwerk verbinden met het internet. Dit kan bedraad, maar ook draadloos.

Consultancy

Advies staat bij ons voorop. Het gaat er bij Omega Web & ICT niet om u een dure oplossing aan de hand te doen, maar een oplossing volgens uw wensen. Wij vinden het belangrijk dat u tevreden bent over uw automatisering. Dat is voor ons de basis van een goede relatie.
Wij horen graag wat uw wensen zijn, nemen kennis van de situatie in uw bedrijf en zullen u vervolgens van advies voorzien. Want alleen dan kunnen uw wensen voldoende gerealiseerd worden. Indien mogelijk worden u verschillende mogelijkheden gepresenteerd, waarbij u als relatie uiteraard beslist waar uw voorkeur naar uitgaat.

Installatie

Uiteraard kan Omega Web & ICT alle voorkomende installatiewerkzaamheden verzorgen, zoals het aanleggen van bekabeling volgens o.a. CAT5 of 6-normering, installatie van hard- en software, installatie van uitbreidingsopties in uw pc tot de installatie van volledige netwerken.

Hardware

Omega Web & ICT levert diverse merken pc's, zoals Compaq, HP, Fujitsu-Siemens en Acer. Deze merken garanderen een goede werking van de hardware. Is er een storing opgetreden, dan kan het systeem terug naar de fabrikant worden gestuurd en zal het gerepareerd worden. Er ontstaat zo nooit discussie over de werking van losse componenten. Het systeem komt immers van de fabrikant en die zal altijd instaan voor zijn aansprakelijkheid. Ook kunnen wij u, indien nodig, een pc op maat leveren volgens de specificaties die u wenst. In geval van een storing, zorgen wij er dan voor dat de pc tijdens de garantieperiode zal worden gerepareerd.

Netwerk

Wij leveren, installeren en configureren netwerken gebaseerd op Microsoft standaarden. Voor kleine bedrijven kunnen dit peer-to-peer netwerken zijn, maar er kan ook worden gewerkt met een aparte fileserver. Wij kunnen ervoor zorgen dat data en printers gedeeld worden en dat uw gegevens regelmatig worden gebackupd. Ook regelen wij internettoegang voor alle medewerkers of juist eventueel gewenste beperkingen hierop. Eén computer op internet, alle computers op internet of een paar computers op internet? Ons maakt het niet uit.
Wij zijn geen leverancier van ADSL- of kabelinternet, maar wij kunnen deze verbindingen wel voor u regelen en aanleggen, naar wens draadloos of bedraad.

Internet

Omega Web & ICT is helemaal thuis in de wereld van het internet. Internettoegang, uw website, e-mail en wifi (draadloos internet), het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Wij kunnen uw domeinnaam registreren en uw website en e-mail hosten. Als u liever een eigen mailserver wilt hebben, dan kunnen wij dat voor u regelen en installeren. Ook het ontwerp en onderhoud van uw website of webwinkel kunnen wij verzorgen.
Onze internetservers staan in datacentra in Amsterdam en Londen. De gebouwen zijn uitmuntend beveiligd en zijn voorzien van UPS (uninterruptible power supply), redundante stroom- en dataverbindingen, koelinstallaties, brand- en rookdetectie en automatische blusinstallaties. De systemen zijn direct gekoppeld aan alle belangrijke netwerken en internetproviders in Nederland, Europa en de rest van de wereld. Alle verbindingen worden continue gecontroleerd en onderhouden. Klik hier voor meer informatie over webhosting en e-mailservices.

Hulp is dichtbij

Naast alle genoemde diensten, bieden wij u ook gewoon hulp. Indien u vragen heeft over het gebruik van uw personal computer, als u problemen heeft met virussen of spyware of als u hulp nodig heeft bij het installeren van hard- of software dan kunt u met ons contact opnemen. Wij helpen u graag!

Kunnen wij u ergens mee van dienst zijn?

Neem contact met ons op en wij informeren u over de uitgebreide mogelijkheden.