Hosted Exchange

1. Wat is Hosted Exchange?

E-mail, elektronisch samenwerken en het inzien en bijhouden van gegevens van relaties, agenda's en taken zijn kritische factoren voor succesvolle bedrijven. Helaas hebben kleine en middelgrote bedrijven vaak niet de beschikking over een groot IT budget of een eigen IT team dat de hiervoor benodigde ingewikkelde messaging software kan installeren, implementeren en onderhouden. Toch zijn dit soort tools wel de weg naar een succesvolle positie in de markt.

Hosted Exchange

De meeste grote organisaties en bedrijven gebruiken voor e-mail, agenda's, taken en contactpersonen Microsoft Exchange Server. De Exchange server zorgt ervoor dat de verschillende componenten van Microsoft Outlook kunnen samenwerken. Wij bieden u de laatste versie van Microsoft Exchange als een gehoste service,  "Hosted Exchange".

U kunt zich op deze service abonneren voor een laag maandbedrag. U hoeft dus niet zelf duizenden (of zelfs tienduizenden) euros te investeren in een dure server en software licenties en er is geen noodzaak om IT personeel op de loonlijst te zetten voor de installatie en het onderhoud van een ingewikkeld computersysteem. Ook bent u niet zelf 24 per dag verantwoordelijk voor de computer infrastructuur. U kunt zich volledig bezig houden met uw core business.

Wij regelen alle Microsoft Exchange hard- en software en zorgen ervoor dat de programma's draaien en worden onderhouden in een beveiligd datacentrum. U betaalt een laag maandelijks bedrag en kunt vervolgens uw gegevens synchroniseren, bekijken en manipuleren met behulp van Outlook® (Windows) of Entourage® (Apple OSX) op uw eigen pc of notebook computer. Via de webinterface (Outlook Web Access) kunt u uw gegevens overal in de wereld via een webbrowser zoals bijvoorbeeld Internet Explorer of Firefox benaderen. Ook is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een mobile device als een BlackBerry®, Windows Mobile device, iPhone of Treo.

Hosted Exchange ten opzichte van Exchange in eigen beheer


 

Hosted Exchange van Omega

Microsoft Exchange in eigen beheer

Software licenties

Inbegrepen

Noodzakelijk

Hardware zoals grote organisaties die hebben

Niet nodig

Benodigd

Continue systeem controle

Waarschijnlijk niet

Professioneel datacentrum met redundante voeding, koeling en netwerk verbinding

Alleen tegen hoge kosten

Regelmatige backups

Misschien

Anti-virus, anti-spam

Aparte software en licenties benodigd

Verbinding met mobile device

Aparte licenties en servers benodigd

2. Waarom "Hosted Exchange" van Omega Web & ICT?

Wanneer u van plan bent om Microsoft Exchange te implementeren of te outsourcen, zijn er enkele belangrijke factoren om in ogenschouw te nemen. Is de geboden service betrouwbaar? Zijn er 24 uur per dag technische mensen beschikbaar die kunnen ingrijpen als de server het begeeft? Biedt de service u wel alle mogelijkheden van Microsoft Exchange?

Betrouwbaarheid en "uptime"

Onze Hosted Exchange service draait in een datacentrum met state-of-the-art beveiliging, koeling, stroomvoorziening, backup generator en brandbestrijding. Voor u betekent dit dat uw e-mail altijd zal blijven werken. Uw Exchange service draait op geclusterde servers en een uitgebreid netwerk voor opslagruimte. Als een server of harddisk het begeeft, blijft uw e-mail gewoon doorgaan.

Naast de hoogste kwaliteit IT infrastructuur om uw data te beschermen, verzorgen we elke nacht backups. Wij bieden u 99.99% uptime. Dit houdt in dat uw e-mail nooit meer dan een paar minuten per maand niet beschikbaar is.

Continue systeem controle

Om de betrouwbaarheid van uw systeem verder te garanderen, hebben we continu een team van Microsoft Exchange specialisten op locatie bij de Exchange servers beschikbaar. Dus als er zich op zondagmorgen om 3 uur een probleem voordoet, wordt er direct aan een oplossing gewerkt. Dit zelfde team verzorgt ook de installatie van Microsoft software patches en anti-virus en anti-spam updates zodat Hosted Exchange optimaal wordt beschermd.

Extra mogelijkheden

Naast het gebruik van Hosted Exchange via uw pc of notebook, bieden wij u tevens de mogelijkheid om een handheld device te gebruiken als een BlackBerry®, Windows Mobile device, iPhone of Treo. Wij bieden u hiervoor hosted BlackBerry, ActiveSync for Windows mobile devices en Good Mobile Messaging for Treos en andere smartphones. In plaats van dat u duizenden euros moet uitgeven voor uw eigen server, kunt u deze mobiele service bij ons afnemen voor slechts een paar euros per maand.

PC of Mac?

Veel hosting bedrijven bieden u niet de mogelijkheid om zowel Outlook voor Windows als Entourage voor de Apple Mac te gebruiken. Wij bieden u gratis licenties voor beiden aan. U kunt een PC of Mac gebruiken, of allebei!

Onze Hosted Exchange service wordt continu gecontroleerd en onderhouden, biedt 99,99% uptime en kan worden benaderd via PC, Mac, uw webbrowser of handheld device. Dit alles voor een aanzienlijk lagere "cost of ownership" dan een Microsoft Exchange server in eigen beheer.

3. Waarom zou u Microsoft Exchange gebruiken?

De meeste kleine en middelgrote bedrijven gebruiken e-mail als primair communicatie middel met klanten, collega's en afnemers. Helaas houdt het daar voor de meeste bedrijven op en mist men productiviteit-verhogende mogelijkheden als het delen van agenda's en contactpersonen en het delegeren van taken.

Door gebruik te maken van de meest gebruikte zakelijke messaging software, Microsoft Exchange, kunt u de efficiency binnen uw bedrijf aanzienlijk verbeteren.

In feite is Exchange een computer systeem dat uw e-mail, agenda's, taken en adresboeken centraal opslaat zodat u er altijd gebruik van kunt maken, 24 uur per dag, 7 dagen per week, en dat u de mogelijkheid biedt om deze gegevens te delen met iedereen die u daarvoor toestemming verleent. Dit is hét messaging systeem dat wordt gebruikt door de Fortune 500 corporaties.

Geavanceerde functies

Over het algemeen wordt Microsoft Outlook gebruikt als "client" voor Exchange server. De vele geavanceerde functies omvatten o.a.:

  • Beveiligde toegang tot e-mail via het internet of een handheld device zoals een BlackBerry of iPhone
  • Bekijk de up-to-date agenda van collega's en plan vergaderingen
  • Delegeer taken of beheer bedrijfstaken op centrale "to-do" lijsten
  • Beheer en heb overal en altijd toegang tot informatie over contactpersonen of medewerkers
  • Deel informatie met je team zodat iedereen altijd de meest recente gegevens heeft
  • Synchroniseer de gegevens in Outlook op je PC met die van je notebook en handheld device, ook uw verzonden items, taken of agenda.

Exchange is een enorme stap vooruit ten opzicht van standaard POP3 of IMAP4 e-mail en zorgt ervoor dat de productiviteit toeneemt doordat iedereen altijd toegang heeft tot e-mail, agenda's, taken en contactpersonen van zichzelf en, als dat nodig is, van een collega. Standaard POP3 en IMAP systemen die meestal worden gebruikt voor e-mail zijn eigenlijk alleen geschikt voor thuisgebruik en niet voor bedrijven die behoefte hebben aan uitgebreide hulpmiddelen om samen te werken omdat deze standaard systemen daar nooit voor ontworpen zijn. Exchange heeft deze functies wel.

Nu is Hosted Exchange beschikbaar, zonder grote investeringen. Voor slechts een laag maandbedrag kunnen kleine en middelgrote bedrijven gebruik maken van de enorme voordelen die Exchange biedt.

Outlook/Exchange ten opzichte van standaard e-mail


 

Exchange Server

POP3 /
IMAP4

Agenda's delen

Nee

Vergaderingen plannen, bijhouden en bewerken

Nee

Verschillende agenda's naast elkaar in 1 overzicht

Nee

Toegang tot persoonlijke en gedeelte adresboeken en contactpersonen, ook buiten het bedrijf indien nodig

Nee

Verbindingen met Outlook over het internet zijn beveiligd

Soms

Spamfilter en anti-virus beveiliging op de server

Soms

Vlaggen in verschillende kleuren kunnen worden geplaatst bij e-mails met herinneringswaarschuwing om op te volgen

Gedeeltelijk

Automatisch "out-of-office" antwoord

Alleen wanneer de PC aan staat

Ondersteuning voor toegang tot uw gegevens vanuit verschillende computers, zoals PC en notebook

Gedeeltelijk

Toegang tot e-mail via Web browsers en mobile browsers, Outlook Mobile in Windows Mobile-based Pocket PCs, Pocket PC Phone Edition en Smartphones

Meestal zijn hiervoor aanvullende tools nodig

Outlook Cached Exchange Mode voor het werken met instabiele internet verbindingen of op plaatsen waar geen of niet altijd een internetverbinding voor handen is

Soms

Offline beschikbaarheid van gegevens van e-mail, agenda, taken en contactpersonen

Gedeeltelijk

Toegang tot publieke mappen voor het delen van gegevens met collega's

Toegang tot individuele e-mail mappen via IMAP

Standaard e-mail ondersteuning voor SMTP, POP3 en IMAP4

Gemakkelijk beheer van Outlook en Exchange Server profielen over meerdere machines om onderhoudskosten te besparen

Gedeeltelijk

4. Prijzen van Hosted Exchange

Mailbox van 25GB: € 9,50 per maand, excl. 19% BTW.

Mailbox van 100GB: € 12,50 per maand, excl. 19% BTW

Grotere aantallen mailboxen: prijs op aanvraag

Interesse in Hosted Exchange van Omega Web & ICT?

Neem contact met ons op en wij informeren u over de uitgebreide mogelijkheden.